Letní sportovní olympiáda

Na tradiční čtyřboj žáci prvního stupně netrpělivě čekali. Již jednou byla olympiáda odložena kvůli nepřízni počasí. V pondělí 28. června se počasí umoudřilo a umožnilo dětem podávat perfektní výkony.

Mladé sportovce čekal hod kriketovým míčem, skok do dálky, běh na 60 m a čtvrtka, tedy běh na 400 m.

Mladší (1. a 3. ročníky) i starší (4. a 5. ročníky) žáci se ve výkonech oproti podzimním olympijským hrám zlepšili. Naplnili tedy známé olympijské heslo: „ Citius, Altius, Fortius - Rychleji, výše, silněji. “   

Blahopřejeme vítězům a sportu třikrát ZDAR!

 

 

letní olympiáda

Plavecké závody třetích ročníků

článek se upravuje...

 

plavání

Okrskové kolo ve vybíjené

    Ve čtvrtek 6.5. se naše družstva chlapců a dívek s paní učitelkami V. Růžičkovou a R. Kadlecovou vydala bojovat do Velkých Pavlovic na okrskové kolo ve vybíjené žáků 4. a 5. tříd.
     V letošním roce naši školu reprezentovali žáci 5. A třídy doplněné žáky ze 4. tříd. Pro celkový výsledek udělali všichni maximum.
     Dívky, které si na soutěž jely hlavně zahrát, se ve své skupině utkaly se 3 družstvy a nakonec skončily na pěkném 3. místě. Gratulujeme.
      Chlapci se jako již po několikátý rok obávali nejvíce svého největšího soupeře - kamarádů ze ZŠ Komenského Hustopeče, se kterými již druhým rokem bojují o prvenství. Po napínavém boji nad "Komendou" vyhráli skupinu a probojovali se do finále, kde také zvítězili. Naši žáci postupují do okresního kola ve vybíjené, které se koná 12.5. na sportovním hřišti ZŠ Komenského v Hustopečích.
      Z vítězství měli obrovskou radost nejen žáci, ale i paní učitelky, které je trénovaly,povzbuzovaly a doprovázely na soutěž. Moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí v okresním kole.


Mc Donald Cup

 Ve čtvrtek 22.4.2010 proběhlo na fotbalovém hřišti v Hustopečích okrskové kolo soutěže Mc Donalds Cup. Naši školu reprezentovali žáci 1. stupně ve dvou kategoriích. Kategorie A - mladší žáci , kategorie B - starší žáci. Soutěže se zúčastnilo celkem 7 družstev. Obě naše družstva získala 3. místa. Všem gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

 

Mc Donald
   

Velikonoční turnaj ve florbale

    Ve středu 31. března žila téměř celá škola florbalem. Velikonočního turnaje se postupně zúčastnil celý druhý stupeň. Někteří hráli a snažili se porazit své spoluhráče, jiní podporovali svůj "tým snů". Vítězové jednotlivých kategorií se ještě s výběrovým týmem učitelů. A jak se říká: Sláva vítězům, čest poraženým.

 

Sk.. D –dívky: 1.místo 9.B Rosová,Šťastná,Relichová,Kuchynková

                       2.místo 9.A Slavíková,Terčíková,Fuxová,Čelouchová

                       3.místo  7.tř. Kubová,Hermanová,Zemková,Kiliánová,Lounková

 

Sk. A – hoši st.: 1.místo 9.A Troubil,Štýbl,Novotný, Charvát

                         2.místo 8.B Kočí,Michlík,Buček,Macúš,Herman

                         3.místo 8.A Alexa M.,Nevěděl, Bílek,Appetauer

 

Sk. B – hoši ml.: 1.místo Mix  Hicl,Dubec,Rohrer,Trčka,Formanka

                          2.místo 5.A Mach P.,Mach J.,Steiner,Stolár,Klak,Lang

                          3.místo Mix Trávník,Šťastný,Blaha,Dobšíček,Kraus

 

 

Velikonoční turnaj ve florbalu

Přátelské utkání s kamarády ze ZŠ Komenského


    Protože rádi sportujeme a soutěžíme, pozvali jsme si ve čtvrtek 11.3.2010 do naší tělocvičny kamarády z 5. třídy ZŠ Komenského s paní učitelkou D. Josefíkovou.
    Zahráli jsme si přátelská utkání ve fotbale ( chlapci ) a vybíjené ( chlapci i děvčata ). Měli jsme velkou radost, že jsme ve všech utkáních zvítězili! V hodinách tělocviku i v míčových hrách však pilně trénujeme i nadále, protože nám kamarádi z "Komendy" slíbili odvetu ve florbale a v přehazované.
    Už teď se těšíme, že si společně opět zasportujeme!
                                                                                           třída 5. A, p.uč. V.Růžičková
                                                                                           ZŠ Nádražní

 

Turnaj s Komendou

Plavecký výcvik začíná

    Až do května budou druháci společně s třeťáky navštěvovat místní krytý bazén. Hustopečšské plavčice a pan plavčík naučí naše spolužáky základním plaveckým stylům. V očích některých žáčků byl první hodinu vidět strach, ale za dva měsíce zmizí a děti si pobyt ve vodě určitě zamilují.

 

Plavecký výcvik

 

 


Lyžařský výcvik 2010 - očima Anny Floriánové (AFL)

    Lyžařský výcvik... co by se k němu dalo říct :). Jako každý rok, i letos byl "lyžák" originální a tím pádem naprosto vyjímečný. Pokoje byly moc krásné, pochvala pro paní domácí. I když pár kritiků by se našlo. Během lyžáku i po něm jsem slyšela docela dost znepokojených ohlasů na povlečení :D. No jo, to víte: "Chceme knoflíčky!!!" a další zase "Chceme zipy!!!". Dokonce se ozývalo i: "Příště si s sebou beru deku!!!" nebo "Na příště si s sebou přibalím vlastní povlečení!!!". Lidi se pak začali rozplývat nad svým domácím povlečením s kočičkami nebo koni. 

    Nojo, na příště. Jenže pro deváťáky byl tento lyžák poslední. Ale myslím, že nelitují toho, že na letošní lyžák jeli. Vždyť jsme si užili spoustu zábavy a legrace! Nedělní večerní program nejlepší lyžaři obšťastnili "líbacími" a "fackovacími" hrami. V pondělí mělo na starosti hry druhé družstvo. A v úterý po něm následovalo poslední družstvo, třetí.

    Během dne nebyla jenom zábava. Budíček, oběd a večeři tady nebudu rozebírat. Spíš se vrhnu na čtvrteční večerní program. No... večerní. Příprava probíhala prakticky celý den :). A bylo to... už jste to uhodli :)? No jasný! Karneval! A řeknu vám, že to byla fákt sranda. Zkuste si představit něco absolutně šíleného xD. Luboše Měšťana jako prostitutku, Honzu Koblihu jako "superbrouka". Ivanu Dybovou a Šarlotu Maulerovou jako uklízečku. Mě (pro nevědomce: Annu Floriánovou, jako fotbalistu. Kdybych tady měla vypisovat všechny srandy, byla bych tady až do "sv. Dyndyho". Největší potlesk patří rozhodně deváťačkám Simoně a Janě. Jejich převlek za dědka a babku byl absolutně famózní. Taky vyhráli první místo za nejdokonalejší masku.

    A celé dny se lyžovalo a lyžovalo. Co také jinýho, když to byl lyžák :). Buď na Sedle nebo na Soláňce.

Těšíme se na další lyžák (až na deváťáky. Ách jo :( ).

 

LVK 2010

Mc Donald´s Cup - školní kola (Růž)

    Od měsíce listopadu žáci 1.stupně naší školy pilně trénovali v nové tělocvičně na školní kolo soutěže ve fotbale Mc Donald´s Cup. Toto kolo proběhlo v měsíci lednu a únoru. Zúčastnilo se ho celkem 8 družstev ( 80 žáků ).
    Ve skupině A ( žáci 1. - 3 . třídy ) se o 3. místo podělila třída 1. A a 2. B se 3 body, druhé místo obsadila třída 3. A se 6 body, vítězi skupiny se stali a získali 1. místo žáci 2. A s 8 body.
    Ve skupině B soutěžila tři družstva ( žáci 4. - 5. třídy ). Na 3. místě skončila třída 4.B s 0 body, 2. místo obsadila třída 4. A se 2 body, vítězi skupiny se stali a získali 1. místo žáci 5. A se 4 body.
Všem moc gratulujeme!
    Tím pro nás však soutěž nekončí, ti nejlepší z našich hráčů budou naši školu reprezentovat v této soutěži v měsíci dubnu až květnu v okresním kole. Budeme jim držet pěsti!
    


Tělesná výchova na sněhu

   Zimní počasí nám dovolilo přesunout hodiny tělesné výchovy z tělocvičny do venkovních prostor. Děti z prvního stupně se tak postupně během týdne vystřídaly na hřišti u areálu školy a na Křížovém kopci. Z domu přišly vybaveny nejen oteplovačkami, rukavicemi, čepicí a šálou, ale mnozí i pekáči, bobami a lopatkami na sníh. Honička a štafetové hry v patnácticentimetrovém sněhu mnohé zmohly, proto se stavění sněhuláků stalo příjemnou odpočinkovou aktivitou. Samozřejmě ke konci hodiny nechyběla ani pořádná „koulovačka“, po jejímž konci se pak ve škole jen těžko hledalo volné místo na radiátoru.

Lednová TV Na sněhu

Vánoční přehazovaná

   I tento den se na naší škole sportovalo. Tentokráte byl na pořadu dne boj o ceny v přehazované. Nutno podotknouti, že žadné drama se nekonalo, zvítězili favorité.

 

Výsledky:

             Mladší žáci: 1. 7.B                                         Starší žáci: 1. 9.A

                               2. 6.B                                                           2. 8.B

                               3. 6.A                                                           3. 9.B

                               4. 7.A                                                           4. 8.A

Vánoční turnaj v přehazované

Vánoční turnaj v ping-pongu

 

   Středa 15.12. byla na naší škole zasvěcená stolnímu tenisu. V silně obsazeném vánočním turnaji ukázali naši žáci, že jim ani malý, neposedný, celuloidový míček není cizí.

    V kategorii mladších žáků se z vítězství radoval Patrik Rohrer, následován Petrem Kotrbatým. Třetí skončil Michal Nešpor.

   U starších žáků se zrodilo překvapení. Všechny favority zaskočil černý kůň turnaje David Bui. Nepoznaje přemožitele, odnesl si první cenu. Favorizovaní deváťáci Marek Brabec a Miloš Fojtík obadili místo druhé, respektive třetí.

 

Vánoční turnaj v ping pongu

Předvánoční sportování

Ve čtvrtek 10. prosince se v nově opravené tělocvičně sešli žáci prvního stupně a svým mini turnajem "pokřtili" tělocvičnu. Čtvrté třídy a pátý ročník sestavili sportovní družstva a zahráli si přátelské utkání ve vybíjené. V období chřipkové nákazy nebylo jednoduché sestavit týmy, přesto se povedlo a mladí sportovci dostali šanci vydat ze sebe to nejlepší (měli jste vidět, v jakém stavu přišli do tříd:-). Po urputném a vysilujícím boji zvítězila 5.A, druhé místo vybojovala 4.A a bronzovou pozici obsadila 4.B. Po ukončení turnaje a vyhlášení výsledného pořadí si stále ještě dostatečně nevysílení kluci zahráli fotbal. K příjemnému sportovnímu dopoledni přispěli i fanoušci svým horlivým povzbuzováním. Děkujeme jim za to! 

 

Vánoční sportování - vybíjená


Tělocvična v novém kabátě... (AFL)

 Zkuste si představit, že by kouzelná víla mohla splnit žákům ZŠ Nádražní tři přání. Jaká by to asi byla? Bazén, dva roky prázdnin, větší počítačová učebna? No, vymysleli bychom toho spoustu. Ale na jedné věci bychom se určitě všichni shodli. Už jste to uhádli? No ano, byla by to nová školní tělocvična!

Když jsem naši tělocvičnu v novém kabátě uviděla poprvé, nemohla jsem uvěřit tomu, co vidím.  Nové podlahy, úžasné obložení stěn, tolik nových místností... Se spolužačkami jsme to tam hned všechno prolezly. Jen co jsme doobdivovaly vybavení záchodů, už nás paní učitelka volala k sobě. Na místě, na kterém stála bylo to, co jsem tam rozhodně nečekala. Shodiště do nebes! A nahoře... připadala jsem si jako nějaký Olympský bůh, který shlíží z Olympu na své poddané (vysvětlení: My, holky, jsme se kochaly pohledem z hora a pod námi kluci potili krev). Teď už tu chybí jen bazén a vlastní školní jídelna, no a rázem by se z naší "Nádražky" stala nejlepší škola na světě (alespoň pro mě).

AFL

 

 

Slavnostní otevření tělocvičny

 

 


Okresní kolo šachového turnaje

Konečné výsledky:

 

Šach Jméno Body
1
Vítek Jaroslav 1,0
2
Appeltauer Antonín 4,5
3
Dubec Michal 4,0
4
Kukačová Lucie 4,0

 


Olympiáda 1. stupně

    Po vzoru našich starších spolužáků z 2.stupně jsme si i my, žáci stupně prvního, zasportovali na místním stadioně.  Naše disciplíny se téměř nelišily od těch "druhostupňáckých".  Jen místo půlky jsme si zaběhli 400 metrů. Za své výkony se rozhodně nemusíme stydět. A na konci školního roku, kdy si půjdeme určitě opět zazávodit, se předvedeme ještě v lepším světle. Alespoň v to doufáme. Sportu zdar!

 

1.B

     

1.A

   
  Běh 60m       Běh 60 m  
1. Šutera Tomáš 13,0 sec     1. Bulíček Petr 12,1 sec  
             

 

Běh 400m        Běh 400 m  
1. Urbánková Justýna  2,01 min     1. Bulíček Petr 1,48 min  
             
  Hod míčkem       Hod míčkem  
1. Hlavačka Maxim 11,70 m      1. Wetter Otto 12,4 m  
           
  Skok daleký     Skok daleký  
1. Lašák Martin 1,80 m      1. Adéla Vravková  2,0 m  
           

2-3. tř.

     

4-5. tř.

   
             
  Běh 60 m       Běh 60 m  
1. Adéla Hladká 12,13 sec     1. Mach Petr 9,9 sec  
             
1. Čermák Nicolas 10,44 sec     1. Meredová Denisa 11 sec  
             
  Běh 400 m       Běh 400m  
1. Kopřivová Dagmar 1,43 min     1. Meredová Denisa 1,40 min  
             
1. Čermák Nicolas 1,29 min     1. Mach Petr 1,15 min  
             
  Hod míčkem       Hod míčkem
1. Martin Horák 23,9 m     1. Mach Petr 33 m  
             
1. Kristýna Fuxová 17 m     1. Meredová Denisa 25,5 m  
             
  Skok daleký       Skok daleký
1. Kopřivová Dagmar 2,30 m     1. Mach Petr 3,40 m  
             
1. Čermák Nicolas 2,65 m     1. Meredová Denisa 2,60 m  

 

     

Olympiáda 1.stupeň

 


Olympiáda 2.stupně (STA)

     V pátek 18.9. se na místním atletickém stadionu konala „sportovní olympiáda“ pro žáky druhého stupně naší školy. Po několikerém odkladu z důvodu špatného počasí na nás konečně vykouklo sluníčko a mohli jsme se utkat v následujících disciplínách: hodu míčkem či granátem, sprintu na 60 metrů, skoku do dálky a nakonec závodu na 800 metrů. Závodilo se v kategoriích chlapci a dívky, a ty byly ještě rozděleny na mladší žáky/ně (6. a 7. tř.) a starší žáky/ně (8. a 9. tř.).

    Každý z žáků se účastnil alespoň jedné z disciplín, a proto nebyla o soutěžící nouze. Celé dopoledne proběhlo v příjemné atmosféře, žáci si zasportovali a někteří si dokonce vylepšili své osobní rekordy. Na závěr se běžela již zmiňovaná „osmistovka“, při které si žáci vyzkoušeli svoji vytrvalost. Zpestřením jinak obyčejného závodu pro nás byla paní uč. Salátová, která závod hrdinně běžela s žáky a úspěšně doběhla na třetím místě v dívčí kategorii.

    Po předání vítězných diplomů paní ředitelkou Herzánovou jsme se v 11:30 unavení rozešli do svých domovů.

 

Olympiáda 2.stupeň